Välkommen till vår uppfödning!

Godkänd uppfödning av länsstyrelsen i Stockholm

Kontaktuppgifter:
Lina Emilsson & Tobias Ginman

Tel: 08-792 18 52, 070-4466937
Kästadalsvägen 146, Tullinge

E-post: emilsson_lina@hotmail.com

Våra Katter

Apatchicat Little Mixx
Mixx är född Julafton 2013 och flyttade in hos oss när vi bodde i Prestbury, England. Hon är fawnsköldpadda och vit (harlequin). Hon är född hos en engelsk uppfödare norr om Manchester. Mixx har ett superhärligt temperament och förhoppningen är att hon ska vara vår avelshona ett par år framöver. Maj 2015 fick hon sin första kull. Mixx har varit på 3 utställningar hittills och är testad negativ för PKD (DNA-test) och HCM (ultraljud juli 2015, maj 2017). 
 
Pärlugglan's Lucky Luke

 

Lucky flyttade in hos oss i augusti 2016 och är en ståtlig avelshane här i katteriet, dock är han nu chippad och väntas bli fertil igen under hösten 2018. Lucky är cinnamon. Han har ett helt fantastiskt temperament som vi hoppas kommer gå i arv. Lucky är scannad u.a. för HCM och testad negativ för PKD. Tack Hélène och Pärlugglan's för denna underbara katt! 
 
S*Klintehults Freja
En sån go och härlig tjej från vår egen uppfödning! Efter Mixx och S*Profelis Kit Kat. Hon är choklad-vit och bärare av kanel, dilution och långhår. HCM utan anmärkning, PKD neg. blodgrupp B. Hon har tidigare varit avelshona hos WCF Hannahleas, tack Hannah för möjligheten att ta hem Freja igen!
 
S*Klintehults Ida-Lin
Ida-Lin är Frejas dotter, född 2018-01-20. Hon är lilasköldpadd och vit och hon är en helt fantastisk britt med härligt temperament och just rätt look med fin färgfördelning. Hon är testad PKD negativ. Nedan med en kattunge från sin första kull 
 
OPENING HOURS
 

Kattungar

Vi har kattungar! 2 st hanar födda 19:e januari, en blå och en blå-vit bicolour.

Mor: S*Klintehults Ida-Lin, lilasköldpadd-vit

Far: Harley Roxera*LT, Blå

S*Klintehults Kobolt , Blå - tingad 

 

 

 

 

S*Klintehults Kokos, Blå-vit - reserverad

 

Kattungarna är leveransklara 12:e april

Ida-Lin's första kull, född i april 2019:

Våra kattungar flyttar hemifrån när de är minst 12 veckor och de är då vaccinerade 2 ggr mot kattpest och kattsnuva, chipmärkta,

veterinärbesiktigade, avmaskade, registrerade hos SVERAK och försäkrade

mot dolda fel i 3 år via Agria. 

Reserverad: intresse finns för kattungen men den är ännu ej tingad. 
Tingad: kattungen är tingad, avtal har skrivits och handpenning har betalats 
Såld: kattungen har flyttat till sitt nya hem

 

Tidigare kullar

A-kullen: Alice första kull född juli -02. 3 st fantastiska ullbollar! Aniara, Anastasia och Atlas

 

 

 

 

 

 

B-kullen: Alice andra kull med 2 mysiga ungar! Beatrix och

Bacchus, födda juli -03. Bacchus har växt upp till en stadig

herre på 11 kg!

C-kullen: Kassis enda kull innan kastrering. 2 fantastiska chokladbollar, cassiopeija och Cassanova! Kassi bor nu i ett nytt hem där hon njuter av all uppmärksamhet och kärlek! 

 

 

 

 

 

 

D-kullen: Alice 3:e kull och hennes första vita kattungar. Dante och Desdemona, födda maj -06. Båda superhärliga i temperamentet.

 

 

 

 

 

 

 

 

E-kullen: Mixx första kull, 3 fantastiska killar som föddes i maj 2015. Vitfläckar i choklad och rött, Elvis, Emil och Eliott. 

 

 

 

 

F-kullen: Mixx andra kull. 2 härliga vitfläcksdamer. Fancy och Freja som nu är avelshona i katteriet.

 

 

 

 

 

G-kullen: Lilla Gloria var ensam i kullen men så sockersöt.

Hon har flyttat till Florabonne's där vi hoppas på fina kattungar

framöver

Galleri

 

"Nallebjörnen" Brittiskt Korthår 
Britten, är en massiv katt med en knubbig kropp och korta kraftiga ben. Britten är ganska stor och tung och utvecklas därför långsamt. Den är färdigutvecklad först vid 3-4 års ålder. Brittens temperament och nallebjörnsliknande utseende har gjort den till den populäraste korthårsrasen i Sverige.

Kropp och huvud:
Först syns ett runt och brett huvud med de karaktäristiska kindpåsarna som ger det nallebjörnsliknande utseendet, sedan små, lätt rundade öron som sitter brett isär. Kroppen är knubbig med korta och kraftiga ben vilka avslutas med fasta och runda tassar som den tar sig lekfullt och nyfiket fram på. Avslutningsvis en kort och tjock svans med lätt rundad svanstipp.

Ögon:
Hos de flesta färgvarianterna ska ögonfärgen vara orange eller kopparfärgad. Till undantagen hör de silver- och goldenfärgade katterna som ska ha gröna ögon och colourpointbritterna, "de siamesmaskade" med sina blå ögon.

Päls:
Den korta, täta, plyschliknande pälsen finns i ett stort antal färgvarianter. De kan vara enfärgade, vitfläckiga eller mönstrade. De olika mönstren är tigré (randig), tabby (marmorerad) eller spotted (prickig). Honkatterna kan även vara sköldpaddsfärgade. Nyligen har även colourpointbritter blivit godkända i olika maskfärger.

Temperament:
Britten är en vänlig och tillgiven familjekatt. Den är godmodig och lättskött. Som vuxen är den ganska stillsam vilket många uppskattar. En lättskött och godmodig katt som visar stor tillgivenhet mot de sina.

FIFe STANDARD

Huvudet: Huvudet skall vara runt och kraftfullt. Bred skalle och rak nos, mjuk inbuktning i profilen (men inte något stop som exotic) kraftig haka

Öron: Öronen skall vara små och sitta brett isär med rundade toppar.

Ögon: Ögonen skall vara stora, runda, vidöppna och sitta brett isär. Ögonfärgen skall vara koppar eller djupt orange, blå, odd-eyed, grön, blågrön, grönt är att föredra.

Nacke: Mycket kraftig och kort välutvecklad nacke.

Kropp: Kroppen skall vara medium till stor, muskulös och knubbig. Skuldror och rygg kraftiga. Bred bröstkorg.

Ben: Benen skall vara korta och tjocka. Tassarna runda och fasta.

Svans: Svansen skall vara kort och tjock, och lätt rundad vid spetsen.

Päls: Pälsen skall vara kort, tjock, inte tätliggande, med bra underpäls. Tunna hårstrån men krispig att vidröra, varje hårstrå har samma färg från rot till spets, utom tabby och silvervarianterna. 

 

S*Klintehults Anastasia

S*Klintehults Aniara

S*Klintehults Cassanova

Om britten

© 2017 S*Klintehults. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now